Hope Project India

Het Hope Project is actief in de ‘urban village’ van de Basti Hazrat Nizamuddin, een dorp dat ontstond in de 12de eeuw rond het graf van de soefi heilige Hz. Nizamuddin Auliya en dat in later eeuwen omarmd werd door de steeds verder oprukkende stad Delhi.
Dit stadsdeel is niet alleen bekend vanwege de vele smalle straten waarlangs voetgangers, toeterende motorfietsen en tuk tuks hun weg banen, maar ook vanwege de grafstenen, pelgrims, eettentjes, spirituele muziek, drukke markten en moskeeën. Voor de ongeveer 20.000 inwoners is dit hun thuis.

De Basti staat ook bekend vanwege het hoge aantal immigranten, in de steek gelaten vrouwen, straatkinderen en bedelaars die illegaal wonen op stukjes land langs het stadsriool, onder bruggen of in parken en de tallozen die weinig tot geen toegang hebben tot voorzieningen zoals de gezondheidszorg, het onderwijs en de arbeidsmarkt. Zij genieten geen bescherming van het arbeidsrecht en vallen vaak ten prooi aan uitbuiting.

Het Hope Project van vandaag zich op onderwijs, gezondheidzorg en levensonderhoud. Er is een gezondheidscentrum, een crèche, een informele school, beroepsgerichte trainingen, budgetteringscursussen en een afdeling voor vrouwen die een kleine onderneming willen opzetten. Het project bestaat uit 70 stafleden die vaak afkomstig zijn uit de gemeenschap. Het wordt voor een groot deel gefinancierd door de internationale soefigemeenschap en andere sponsoren.

Stichter
Huidige directeur